Bolle Buiken Massage, goed voor moeder en kind

Tijdens een zwangerschap moet je lichaam alle zeilen bij zetten. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf en de baby te zorgen. Goede voeding, beweging, voldoende rust… Maar ook regelmatig een massage helpt om veel vervelende klachten te verminderen of voorkomen.

“Maar, ik heb altijd gedacht dat massage tijdens de zwangerschap niet mag!”

Helaas gaan er nog veel verhalen rond dat je tijdens de zwangerschap geen massage zou mogen ontvangen. Er zijn bepaalde acupunctuur punten die worden gebruikt om de bevalling op gang te brengen. Uiteraard worden deze punten tijdens de zwangerschapsmassage vermeden. Wanneer jij gezond bent en je kindje ook, dan heb je zeker baat bij een massage.

Loop je risico op een vroeggeboorte of miskraam, heb je andere problemen of twijfel je zelf? Informeer dan bij je verloskundige of arts of een massage voor jou een goed idee is.

bolle buik

Voordelen van massage tijdens de zwangerschap

 • Stimuleert de bloedsomloop

  Met name wat later in de zwangerschap is de doorbloeding naar het onderlichaam niet optimaal, doordat de steeds groter wordende baarmoeder de circulatie afremt. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als koude benen en voeten, vermoeide benen, oedeem of zelfs spataderen. Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat genoemde klachten helpt verminderen of voorkomen.

 • Minder fysieke klachten

  Door de veranderingen in je lichaam, de toename van het gewicht en verplaatsing van je zwaartepunt ga je bijna automatisch een andere houding aannemen. Ook het soepeler worden van de gewrichten speelt hierbij een rol. Hierdoor worden spieren overbelast, wat tot klachten als rugpijn, ischias, krampen en hoofdpijn kan lijden. Het spreekt voor zich dat massage hier ook goed kan helpen.

 • Beter slapen

  Slaapproblemen komen veel voor tijdens de zwangerschap. Niet zo’n wonder, want er gebeurt nog al wat, zowel fysiek als mentaal. Je buik zit in de weg, je kan niet liggen zoals je gewend bent. En er moet ook nog van alles geregeld worden, kraamzorg, kinderkamer, kaartjes. En dan natuurlijk nog de bevalling zelf! Allemaal dingen die je nachtrust behoorlijk kunnen verstoren. Het is inmiddels aangetoond dat regelmatige massages het stresshormoon helpen verllagen en daardoor de nachtrust positief beïnvloeden.

 • Vlottere bevalling met minder complicaties

  Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van zwangerschapsmassage. Uit die onderzoeken blijkt dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage hebben gehad een vlottere bevalling hebben met minder complicaties. Door de massages ben je meer ontspannen, wat de aanmaak van de verschillende hormonen ten goede komt.

 • Goed voor je baby

  De baby in je buik is een wezenlijk onderdeel van jezelf. Alles wat jij ervaart, alle emoties die je ondergaat, gaan over op je kindje. Wanneer je zelf ontspannen bent, kan je kindje zich ook ontspannen. Juist in de zwangerschap is dit van uitermate belang. Dan worden immers alle organen ontwikkeld, zenuwbanen en dergelijke aangelegd. Bovengenoemde onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatige massage tijdens de zwangerschap minder vroeg-geboortes, ondergewicht en dergelijke als gevolg heeft.

attent qi komt bij je thuis

Attent Qi komt bij je thuis…

Attent Qi geeft uitsluitend behandelingen bij jou thuis. Je hoeft dus niet meer de deur uit, maar kan lekker ontspannen in jouw eigen vertrouwde omgeving. Ik neem mijn massagetafel en bodyCushion mee, massage olie en doeken. Het enige waar jij voor zorgt is dat er vrije ruimte is van ongeveer 2 x 3 meter om mijn tafel neer te zetten. Is er niet genoeg ruimte? Dan toveren we met de bodyCushion eenvoudig een eettafel om in een comfortabele massagetafel.

Een massage aan huis is ook ideaal wanneer je minder mobiel bent, geen vervoer hebt of bijvoorbeeld geen oppas voor de kinderen. Ik kom gewoon bij je thuis, in Hellendoorn en een straal van ongeveer 15 kilometer daar omheen. Dus ook in Nijverdal, Raalte, Rijssen, Heino, Den Ham, Vroomshoop, Luttenberg, Lemele, Daarle, Marle, Hulsen, en Lemelerberg.

Maak snel een afspraak

Bel met 06 – 2674 6292.

Ik ben niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen, maar spreek gerust een bericht in.

© Copyright - Attent Qi