Shiatsu

acupunctuur zonder naalden

Shiatsu is een vorm van massage waarbij de meridianen en acupunten, energetische punten op de meridianen, worden behandeld. De techniek is ontwikkeld in Japan, op basis van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Een gesprek vooraf

Voor er gestart wordt met de behandeling moet eerst duidelijk worden waar de klacht vandaan komt, waar dus de onbalans in het lichaam zit. Voor de eerste behandeling zal een uitgebreid intake gesprek plaatsvinden waarin allerlei vragen worden gesteld over de klacht, de leefstijl, voedingspatroon, slaap problemen et cetera.

Ook zal er gekeken worden naar de tong en de pols zal worden gevoeld. Aan de hand van deze gegevens zal een eerste behandeling worden gekozen.

shiatsu pols diagnose
shiatsu oude techniek

De behandeling gebeurt op een mat op de grond. Standaard worden in ieder geval de direct betrokken meridianen behandeld met een speciale massage techniek, strekkingen en rotaties en druk met de duimen op de acupunten. Deze behandeling kan gewoon door de kleren heen. Het is wel handig om gemakkelijke kleding aan te trekken.

Het kan gebeuren dat er met moxa moet worden gewerkt, of voor een cupping-behandeling wordt gekozen. Deze technieken worden wel op de huid toegepast. In dat geval zal er wel even een shirt uit moeten of een mouw worden opgestroopt.

TCM

Geneeskunst uit het oude China

Moxa

Gerichte behandeling met warmte

behandeling met moxa

Cupping

Stagnaties onder druk

shiatsu aan huis

Attent Qi komt bij je thuis…

Attent Qi geeft uitsluitend behandelingen bij jou thuis. Je hoeft dus niet meer de deur uit, maar kan lekker ontspannen in jouw eigen vertrouwde omgeving. Ik neem mijn futon mee, jij zorgt voor een vrije ruimte is van ongeveer 2 x 3 meter.

Een behandeling aan huis is ook ideaal wanneer je slecht ter been bent, geen vervoer hebt of bijvoorbeeld geen oppas voor de kinderen. Ik kom gewoon bij jou thuis, in Hellendoorn en een straal van ongeveer 15 kilometer daar omheen. Dus ook in Nijverdal, Raalte, Rijssen, Heino, Den Ham, Vroomshoop, Luttenberg, Lemele, Daarle, Marle, Hulsen, en Lemelerberg.

Maak snel een afspraak

Bel met 06 – 2674 6292.

Ik ben niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen, maar spreek gerust een bericht in.

© Copyright - Attent Qi