Ontspanningsmassage

Naast het feit dat een ontspanningsmassage gewoon fijn is, helpt het ook mee om klachten te verminderen en te voorkomen.

Het lymfestelsel wordt aan het werk gezet, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Het lichaam wordt ‘uitgenodigd’ om spanningen los te laten, spierspanningen verminderen. Hierdoor wordt de beweeglijkheid vergroot. Door aanraking van de huid tijdens de massage worden hormonen als endorfine en serotonine aangemaakt. Deze werken pijn verlagend en werken positief op het algehele welbevinden. Het stress hormoon cortisol neemt door massage juist af.
Bij een ontspanningsmassage integreer ik verschillende technieken, naar behoefte van de cliënt. Langzame, ontspannende effleurage strijkingen, wat meer dynamische pertissage, zachte pulse bewegingen en indien nodig behandeling van triggerpoints of specifieke acu-punten.

Bij massage op de huid gebruik ik natuurlijke plantaardige oliën, afgemaakt met enkele druppels etherische olie.

Hotstone

De warmte van moeder aarde

Hotstone massage is HOT. En terecht. Naast een uiterst ontspannende werking, heeft het ook een helend en zuiverend effect. De bloedcirculatie wordt bevorderd, afvalstoffen verwijderd en spieren ontspannen. Na een hotstone-massage voel je je als herboren.

Een hotstone behandeling in verwenning ten top. De warmte uit de stenen dringt diep door in het lichaam, in de spieren, en geeft een weldadig gevoel.

Door de diepe werking van de warmte wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, spieren verwarmd en afvalstoffen afgevoerd. En terwijl je lichaam dit allemaal doet, hoef je zelf niets meer te doen dan genieten.

Voor een hotstone-behandeling worden natuurlijke basaltstenen verwarmd in water. Grote stenen worden op je rug, buik of benen gelegd om hun warmte goed te laten doordringen in je lichaam. Op foto’s liggen de stenen heel mooi op de blote huid, maar zelf leg ik altijd een dunne doek tussen de huid en de stenen, en dek ik de stenen af met een andere doek. De afgifte van warmte wordt zo beter verdeeld. Naast de plaatsing van de grote stenen wordt het lichaam gemasseerd met ingeoliede warme stenen.

Helende pulsing doorbreekt blokkades

Volledige ontspanning…

Het gevoel alsof je opgaat in een deinende oceaan…
Weer in contact komen met je eigen lijf…

Het zijn slechts pogingen om te beschrijven wat het effect is van een dynamische massage, of holistic pulsing behandeling. Je moet het gewoon zelf ervaren.

Eigenlijk kan je dit nauwelijks massage noemen. Toch is het, goed uitgevoerd, zeker zo ontspannend als een hotstone behandeling. Het lichaam wordt door subtiele pulsen helemaal in een lichaams-eigen ritmische beweging gebracht. De puls resoneert door het hele lichaam, waardoor blokkades op een zachte manier worden opgeheven.

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Een pulsing behandeling wordt door veel mensen ook ervaren alsof het lichaam deint in het water, gewichtloos is, stroomt, ontspant en gelijk verkwikt. Door de constante ritmische beweging, die steeds van richting en oorsprong verandert, kan je haast niet anders dan je dagelijkse beslommeringen laten gaan en je overgeven aan de flow. Zoals gezegd, je moet het gewoon ervaren.

Een pulsing behandeling wordt op de massagetafel gegeven. De kleren kunnen daarbij gewoon aan blijven, want er komt geen olie aan te pas.

Uiteraard is deze techniek ook goed in te passen in een ontspanningsmassage met olie. Ook in de shiatsu-behandeling worden puls-bewegingen toegepast.

holistic pulsing
massage aan huis

Attent Qi komt bij je thuis…

Attent Qi geeft uitsluitend behandelingen bij jou thuis. Je hoeft dus niet meer de deur uit, maar kan lekker ontspannen in jouw eigen vertrouwde omgeving. Ik neem mijn massagetafel mee, massage olie en doeken. Het enige waar jij voor zorgt is dat er vrije ruimte is van ongeveer 2 x 3 meter om mijn tafel neer te zetten. Wanneer daar geen ruimte voor is, kan het ook op een eettafel. In dat geval neem ik een comfortabele bodycushion mee.

Een massage aan huis is ook ideaal wanneer je slecht ter been bent, geen vervoer hebt of bijvoorbeeld geen oppas voor de kinderen. Ik kom gewoon bij je thuis, in Hellendoorn in een straal van ongeveer 15 kilometer daar omheen. Dus ook in Nijverdal, Raalte, Rijssen, Heino, Den Ham, Vroomshoop, Luttenberg, Lemele, Daarle, Marle, Hulsen, en Lemelerberg.

*) Geen hotstone massage.

Maak snel een afspraak

Bel met 06 – 2674 6292.

Ik ben niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen, maar spreek gerust een bericht in.

© Copyright - Attent Qi