magnesium cluster

Magisch magnesium

Steeds vaker lees je artikelen die gaan over magnesium. Dit metaal wordt gebruikt in vuurwerk, vanwege de spectaculaire lichteffecten. Ook wordt het gebruikt in legeringen om licht metaal voor bijvoorbeeld auto’s te maken. Maar het is ook een onmisbaar element om ons lichaam te laten functioneren.

De lijst met functies in ons lichaam waar magnesium bij betrokken is, is indrukwekkend. Het heeft invloed op je spijsvertering en stofwisseling, je energie huishouding, je bloeddruk, zenuwprikkels, de opbouw van je botten en spieren en zo voort.

Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan. We moeten het dus uit onze voeding halen. Het is daarom ook zorgelijk om te lezen dat de gemiddelde westerling niet komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium. Het lijkt erop dat alleen ons door de overheid bekostigde voedingscentrum zich nog geen zorgen maakt over de magnesium huishouding in Nederland. Maar om eerlijk te zijn, neem ik die al tijden niet meer serieus. Wanneer je even zoekt in google vind je al gauw meerdere rapporten die veel klachten in verband brengen met een tekort aan dit element.

Magnesiumolie

Die tekorten kunnen heel veel uiteenlopende klachten veroorzaken. Klachten waar ik in mijn praktijk veel mee te maken heb zijn bijvoorbeeld verkrampte spieren, slapeloosheid, lusteloosheid, stress, restless legs of onrustige benen. Magnesium zorgt er namelijk voor dat spieren, zenuwen en bloedvaten zich kunnen ontspannen. En weet je wat nou zo mooi is? Ik heb altijd wel een flesje magnesiumolie staan. Dus, lig je bij mij op tafel en herken je bovenstaande klachten? Vraag dan er dan gerust naar. Alle kleine beetjes helpen. Let daarbij een beetje extra op je voeding, dan kom je al een heel eind.

Hier een artikel van gezondheidsplein.