Durf te vragen

Hieronder geef ik wat algemene informatie en antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met mij op via telefoon of mail. Ik probeer dan zo snel mogelijk antwoord te geven.

 • Afspraak kan niet doorgaan

  Het kan natuurlijk gebeuren dat een afspraak niet door kan gaan. Geen probleem, maar laat het alstublieft wel even op tijd weten, telefonisch of stuur een berichtje.

  Wanneer ik zelf, vanwege bijvoorbeeld slecht weer of persoonlijke omstandigheden, de afspraak niet door kan laten gaan, zal ik ook tijdig contact opnemen.

 • Massageruimte

  Attent Qi geeft alleen behandelingen bij jou thuis. Hiervoor heb ik wel een vrije ruimte nodig van ongeveer 2 x 3 meter om mijn massagetafel neer te zetten, liefst op de begane grond, of maximaal 1 trap omhoog.

  Heb je die ruimte niet, of moet ik meer trappen op, dan is massage op een eettafel ook een optie, mits die groot en stevig genoeg is voor jou om op te liggen. Met behulp van mijn bodycushion toveren we die dan om in een comfortabele massagetafel.

  Verder zorg je zelf dat de ruimte op aangename temperatuur is. Eventuele sfeervolle achtergrondmuziek mag je ook zelf verzorgen.

 • Betaling

  Ik heb geen pinapparaat, dus betalingen ontvang ik graag contant, het liefst gepast. Wanneer je liever het geld overmaakt geef ik je graag mijn IBan.

 • Cadeaubonnen

  Wil je iemand verrassen met een leuk cadeau? Bestel dan een cadeaubon voor een massage.  Neem contact met me op over de mogelijkheden.

  • Elke bon is geregistreerd en kan dus ook maar één keer worden gebruikt
  • Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig
  • Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld
 • Zorgverzekering

  Omdat mijn praktijk niet zo groot is zijn de kosten om mijn praktijk aan te sluiten bij een beroepsvereniging te hoog. Dat betekent dat een behandeling niet kan worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

 • Blessures, medicatie, zwangerschap, allergieen en dergelijke

  Een massage heeft doorgaans heilzame werking op veel klachten. De stelling ‘baat het niet, schaadt het niet’ gaat alleen niet altijd op. Meld daarom altijd even of er sprake is van bepaalde ziektes, medicatie, zwangerschap, hoge- of lage bloeddruk, blessures etc., zodat ik hier rekening mee kan houden.
  Vraag bij twijfel altijd je arts of massage wel verstandig voor je is.

 • Massageolie

  Bij de ontspanningsmassage en hotstone-massage wordt gebruik gemaakt van massageolie. De basisolie is een natuurlijk mengsel van amandelolie en jojoba. Door toevoeging van etherische oliën maak ik zelf mengsels voor verschillende toepassingen. Specifiek voor pijnlijke spieren, gewoon ontspannend, verfrissend of opwekkend…
  Deze etherische oliën hebben allemaal een heilzame werking. Toch kunnen sommige oliën, vooral bij veelvuldig gebruik, effect hebben op bijvoorbeeld de bloeddruk of bij sommige mensen een allergische reactie geven. Ook bij zwangerschap moet even worden opgelet welke olie er wordt gebruikt.

  Wanneer er dus sprake is van zwangerschap, hoge of lage bloeddruk, allergie of gebruik van homeopatische middelen, geef dat dan even aan. Dan gebruik ik een aangepast mengsel.

 • dress code

  Hoeveel kleren je aan wilt houden bepaal je zelf. Bij de ontspanningsmassage werk ik wel met olie op de huid. Hoe meer kleren er uit gaan, hoe meer er behandeld kan worden. Ik bedek het lichaam altijd met een doek.
  Shiatsu, Triggerpoint en Holistic Pulsing kan door de kleren heen gegeven worden. Het is dan wel fijn om makkelijke kleren aan te hebben, dus zonder stugge boorden, riemen, ritsen en dergelijke.

 • Doeken en lakens

  Ik gebruik bij de massage grote doeken om op te liggen en om het lichaam mee te bedekken. Uiteraard gebruik ik voor iedereen schone doeken. Je hoeft hier zelf dus niet voor te zorgen, tenzij je toch liever jouw eigen doeken gebruikt.

 • Massage voor twee

  Wilt je een massage voor twee personen plannen? Dat kan, alleen niet tegelijk. Ik heb maar 1 tafel en 1 paar handen. Uiteraard betaal je in dat geval ook maar 1 keer de toeslag.

 • Intimiteit

  Bij een ontspanningsmassage kan het gebeuren dat er een bepaalde staat van opwinding opkomt. Dat is een normale reactie die elke massagetherapeut zal tegenkomen en zich ook niet persoonlijk zal aantrekken. Ik zal gewoon mijn massage voortzetten, maar verwacht niet van mij dat ik intieme handelingen ga verrichten.

 • Zeg nou zelf

  Wanneer je niet tevreden bent over een behandeling die je hebt gehad, hoor ik dat graag. Positieve reacties zijn natuurlijk ook welkom. Ik sta open voor feed-back. Je kunt mij mailen of een reactie achterlaten op deze pagina.

 • disclaimer

  Ik ben een gediplomeerd shiatsu therapeut en getraind in triggerpoint behandelingen en massages. Desondanks ben ik geen medicus en zal daarom ook geen diagnoses stellen. De adviezen die ik op basis van mijn kennis geef voor behandeling zal ik uitgebreid met je doorspreken. Ik ben hierin afhankelijk van de informatie en feed-back die jij mij geeft. Raadpleeg bij twijfel altijd je eigen arts.

© Copyright - Attent Qi