Cupping

stagnaties onder druk

Tijdens een Shiatsu behandeling kan ook gebruik worden gemaakt van ‘cupping’. Ook deze techniek stamt al van ver voor onze jaartelling. Behalve in China werd het (en wordt het nog steeds) toegepast in diverse andere culturen.

Het principe is om op bepaalde acupunten een lage druk toe te passen, waardoor een zuigende werking optreedt. Meestal worden hiervoor glazen cups verwarmd en op het punt geplaatst. Door deze lage druk wordt er extra bloed naar het punt toe getrokken, wat een goede werking heeft op stagnaties in de energie en bloeddoorstroming. Ook kan op deze manier een teveel aan energie op dat punt worden verminderd. Het lijkt misschien een primitieve manier, maar is vaak verbazend doeltreffend.

Cupping tegen sinaasappelhuid

Cupping kan ook worden toegepast in een behandeling tegen cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. In dit geval wordt de huid goed ingesmeerd met olie, om de cups goed over de huid te kunnen laten glijden. Door steeds met de cups over de huid te bewegen, wordt de huid en de onderliggende bindweefsels grondig gemasseerd en komt de doorbloeding goed op gang.

© Copyright - Attent Qi